Recept Champignontaart - Zalmtaart
 
Champignontaart
Voor de bodem: diepvries bladerdeeg voor Hartige taart (ontdooien)(te koop bij A.H.)
Voor de vulling: 1 ui (gesnipperd)
250 gr. Champignons (in plakjes)
150 gr magere bacon (klein gesneden)
3 eieren
2 dl melk
100 gr geraspte belegen kaas
2 eetl. fijn gesneden peterselie en vers gemalen peper

Bereiding:
- Bacon in droge koekenpan krokant bakken, uit de pan scheppen
- De ui en champignons in achtergebleven vet bakken in 5 minuten.
- Mengsel in een zeef laten uitlekken.
- Eieren met de melk loskloppen, kaas en peterselie er door roeren en op smaak brengen met peper.
- Oven voorverwarmen op 180 graden.
- 6 plakjes Hartige taartdeeg in ingevette taartvorm leggen en wat gaatjes in de bodem prikken.
- Ui en champignonmengsel over de bodem verdelen en eimengsel hierover heen.
- In het midden van de oven in circa 40 min. gaar bakken.
- Afkoelen en afgedekt in de koelkast tot gebruik bewaren.


Zalmtaart
Voor de bodem: diepvries bladerdeeg voor Hartige taart (ontdooien)
Voor de vulling: 125 gr zalmsnippers
3 eieren
2 dl crème fraïche
1 eetl. Tomatenpuree
2 eetl. Gesneden dille of bieslook
vers gemalen peper

Bereiding:
- Snijd de zalm z.n. in kleine stukjes
- Klop de eieren met crème fraïche en tomatenpuree los, peper naar smaak toevoegen
- Verwarm de oven op 180 graden
- 6 plakjes Hartige taartdeeg in ingevette taartvorm leggen en gaatjes prikken in de bodem.
- Verdeel de zalmsnippers over de bodem en schenk het eimengsel erover
- Bak de taart in het midden van de oven in circa 40 min lichtbruin en gaar
- Laten afkoelen en afgedekt in de koelkast bewaren
Lage bakplaat/vorm 25 x35 cm.