Recept Champignontaart - Zalmtaart | ||
Champignontaart Voor de bodem: diepvries bladerdeeg voor Hartige taart (ontdooien)(te koop bij A.H.) Voor de vulling: 1 ui (gesnipperd) 250 gr. Champignons (in plakjes) 150 gr magere bacon (klein gesneden) 3 eieren 2 dl melk 100 gr geraspte belegen kaas 2 eetl. fijn gesneden peterselie en vers gemalen peper Bereiding: - Bacon in droge koekenpan krokant bakken, uit de pan scheppen - De ui en champignons in achtergebleven vet bakken in 5 minuten. - Mengsel in een zeef laten uitlekken. - Eieren met de melk loskloppen, kaas en peterselie er door roeren en op smaak brengen met peper. - Oven voorverwarmen op 180 graden. - 6 plakjes Hartige taartdeeg in ingevette taartvorm leggen en wat gaatjes in de bodem prikken. - Ui en champignonmengsel over de bodem verdelen en eimengsel hierover heen. - In het midden van de oven in circa 40 min. gaar bakken. - Afkoelen en afgedekt in de koelkast tot gebruik bewaren. Zalmtaart Voor de bodem: diepvries bladerdeeg voor Hartige taart (ontdooien) Voor de vulling: 125 gr zalmsnippers 3 eieren 2 dl crème fraïche 1 eetl. Tomatenpuree 2 eetl. Gesneden dille of bieslook vers gemalen peper Bereiding: - Snijd de zalm z.n. in kleine stukjes - Klop de eieren met crème fraïche en tomatenpuree los, peper naar smaak toevoegen - Verwarm de oven op 180 graden - 6 plakjes Hartige taartdeeg in ingevette taartvorm leggen en gaatjes prikken in de bodem. - Verdeel de zalmsnippers over de bodem en schenk het eimengsel erover - Bak de taart in het midden van de oven in circa 40 min lichtbruin en gaar - Laten afkoelen en afgedekt in de koelkast bewaren Lage bakplaat/vorm 25 x35 cm. | ||